Какво трябва да знаем за подпрозоречните первази от естествен камък?

Какво трябва да знаем за подпрозоречните первази от естествен камък?

юни 26, 2024


Подпрозоречните первази от естествен камък са красив и устойчив завършек на пространството, което свързва интериора и екстериора. Естествените материали са най-добрият избор за тази зона, която свързва нашия интериор с природата навън. Как да се спрем на подходящ материал за нашите первази и как да разберем колко ще ни струват подпрозоречните первази от камък?

Първо, трябва да измерите первазите в сантиметри (см) и да ни изпратите размерите по имейл или вайбър, за да можем да изготвим спецификация, в която точно и ясно описваме всеки един перваз поотделно, заедно с желаната от вас кантова обработка. Разбира се, добре е да сте посетили нашия шоурум на ул. Борис Арсов 9 в София или производствената ни база в гр. Кресна, за да усетите материалите и да си изберете вашия материал в съответствие с дограмата и останалите използвани материали в интериора/екстериора ви. В случай, че нямате възможност да го направите, можете да разгледате всички възможни материали за подпрозоречни первази тук.

Подпрозоречните первази могат да бъдат вътрешни и външни. При външните обикновено се добавя елемента водокап/водобран, за да се оттича водата настрани и да не прави вадички по стената. Напоследък популярни са и челните первази от камък, особено при интериори, в които клиентите са избрали решение като френски прозорци. Обикновено первазите са с ширина 15-20см, но разбира се, това е строго индивидуално.

Най-популярните материали за подпрозоречни первази са гранит, мрамор, варовик и травертин.

Светлите материали водят по популярност пред по-тъмните, като тук можете да избирате между полиран варовик Враца, красивият мрамор Анастасия и Перла - мрамор, който напомня за морето със своите чудни отпечатъци от фосили.

Ако вие не сте сред традиционалистите, както нашия клиент, който ни изпрати чудесни снимки на неговите первази, изработени от изключително здравия гранит ЕрБлек Ледър, то тогава можете да избирате между материали като гранит ЕрБлек Ледър, елегантния мрамор Чепо или внушителния син лабрадорит.

За най-творчески настроените клиенти имаме чудесни предложения като полиран травертин Лате или мрамор Рафаела.

Накрая, не забравяйте, че е важно да импрегнирате своите первази от естествен камък, за да ви радват дълги години и да запазят своята естествена красота. За импрегниране на полирани материали препоръчваме ЕКО Импрегнатор за полиран камък MPG H2O LTP 1L на водна основа, а за шлайфани или по-груби повърхности можете да използватеИмпрегнатор за неполиран камък Матстоун LTP за външно приложение.


При възникване на спор, свързан с покупка онлайн можете да ползвате сайта: