Лате | Плочи по размер от полиран травертин 2см

SKU: 9/1/42 | Цена за 1кв.м
216 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер: 9/1/42
Видове размери: По размери зададени от клиента. Дебелината е 2см.
Тегло: Около 50-60кг за 1кв.м
Опаковка: Здраво укрепени в дървена каса.
Цена: Цената на первази или стъпала (отрязани по размер плочи) зависи от размерите/ квадратурата и обработката, зададени от клиента. Дебелината е 2см. Обработката на повърхността е полирана.
216.00 лв
Лате | Плочи по размер от полиран травертин 2см 1
216 лв
Наличност По предварителна заявка
Материал Травертин
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Размери на плочите Рязани по размер плочи
Макс. тегло на пале Каса: 10-12кв.м = 750кг
Повърхност Полирана
Естествен камък Лате

„Естествената патина в цвят Благородна Ръжда е това, което прави травертина наистина красив и най-предпочитания избор в цял свят!”

От гледна точка на формирането в продължение на хиляди години, травертинът се пада някъде по средата между варовика и мрамора. Структурата му е повлияна от минералните елементи, донесени от подземни извори и реки и натрупани по подобие на сталактитите и сталагмитите. В резултат на това травертинът се характеризира с пореста структура и забележителен кремообразен цвят, които определят неговия старинен финес.

Повърхността на травертин Лате може да бъде полирана с огледален отблясък или антик (старинен ефект). Дебелината на плочите е 2см.

При обработката антикиране травертинът изглежда така сякаш е монтиран преди векове, с естествен и античен вид. За да се постигне този вид, производителите леко изчеткват повърхността на мрамора, докато стане текстурирана. Резултатът е топъл, вековен външен вид. Антикираният травертин е по-порьозен от полирания и трябва да се импрегнира срещу петна.

Полираният травертин се вписва отлично както в съвременни, така и в традиционни обстановки. Този тип обработка е не само много версатилна, но и прави травертинът по-малко порьозен и по-лесен за поддръжка.

Пример за изключителен дизайнерски лукс е интериор на дневна от травертин, при който стените, пода и камината са облицовани с красивия камък. Пространството изглежда едновременно флуидно – травертинът е обгърнал всичко и нищо не спира погледа на наблюдаващия – и масивно, сякаш целият интериор е издялан от един огромен къс камък. Фината игра между монохромния и естествен цвят и текстура придават на едно такова пространство изключително усещане за стил и разбиране за дизайн, но също така и деликатно доловими приветливост и уют.

Прекрасният полиран травертин е обожаван заради комплексаната си текстура, естествените десени, изрисувани от вариациите в цвета на камъка и деликатните извивки и форми, които е запечатал. Плотът от травертин трансформира и най-семплата кухня в елегантна картина, на която се възхищаваш всеки път.

За да внесете елегантна игра между материалите в дома ви, комбинирайте по-светли нюанси травертин с мебели от тъмно дърво за драматичен ефект. Контрастът между цветовете и текстурите създава кухня, баня или дневна, които привличат погледа. Една страхотна трапезна маса или пък масичка за кафе от тъмен махагон ще изпъкват по впечатляващ начин върху под от светъл травертин.

Устойчивият на времена и моди травертин може да бъде комбиниран с модерни мебели, еклектични арт творби и различни материали, сред които кожа, дърво и стъкло. Каквото и да изберете, този естествен камък ще внесе неподвластна на времето красота във вашето пространство. Това е камък, който лесно се адаптира към промени в мебелировката, декорацията и стила в дома, офиса или ресторанта, и служи като вълшебно каменно платно за творчество и нови идеи в дизайна.

Още от Травертин…

Научете повече: Как да получа оферта?


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.