Варовик Враца ГЛИЦ оформени плочи

Раймар - гр. Кресна
SKU: 2/18/8: Цена за 1 кв.м | Price per sq.m
40 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на Варовик Враца ГЛИЦ оформени плочи: 2/18/8
Размери на Варовик Враца ГЛИЦ оформени плочи:
7xL (с ширина на плочите 7см на свободна дължина) и дебелина около1.5 см
10xL (с ширина на плочите 10см на свободна дължина) и дебелина 2.5 см
Тегло: 45кг - 55кг / кв.м
Опаковка: Пале

40.00 лв
Варовик Враца ГЛИЦ оформени плочи 1
40 лв
Материал Варовик
Цена/ Мерна единица Цена за 1 кв.м
Серия облицовка Глиц облицовка
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Повърхност Глиц (релефна)
Естествен камък Врачански камък
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Рязаните, оформени, каменни плочи са с номинални размери с толеранс до ± 3мм (не са калибровани).
Винаги планирайте аванс от 10% върху чистата квадратура.
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Препоръчително лепило за монтаж Циментово лепило клас C2TES1: C - циментово 2 - подобрени якостни показатели T - фиксиращo, против приплъзване E - с удължено отворенo време S1 - еластично, при линейни разширения (+ добавка ТРАС срещу появата на соли/ ефлоресценция)
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (LTP или АКЕМИ) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
Винаги почиствайте естествения камък само с PH-неутрални препарати (LTP или АКЕМИ)


Врачанският варовик е прекрасен и приспособим към всяка среда естествен камък. Известен е с хомогенния си топъл кремав цвят и специфични шарки.

Този камък е най-широко използваният камък за подпрозоречни первази, стъпала, чела, плочки и цокли в България.

Врачанският камък е с много дългогодишна история и традиция за българите. Известни сме с този естествен камък в цял свят, а търсенето му за износ за близки и далечни държави.

Най-характерното му качество е несравнимата му приспособимост към всеки дизайн, атмосфера, обстановка или проект, заради меката му, топла цветова тоналност, устойчивост и несравнима естетика.

Оформените плочи от Варовик Враца ГЛИЦ могат да се ползват като решение за различни зони от интериора и екстериора: за външна облицовка на фасади, за вътрешна облицовка и акцентиране на дадена стена или пространство във вашия дом, за облицовка на камини, бар плотове, колони.

Плочите се предлагат в два вариантa: с широчина 7xL и 10хL, като съответно дебелината им е около 1.5см (за плочи 7хL) и 2 см (за плочи 10хL)

За да се получи чукнатия релеф ГЛИЦ, всяка плочка се обработва ръчно с длето от четирите страни.

Обкантването на всяка плочка с ефект чукнати ръбчета придава на облицовката така търсения ефект на декоративна тухла.

На стената облицовъчният камък може да се залепи с фуга или плътно без фуга според вашата идея. За да се постигнат равни разстояния, между плочките се ползват ограничители и се постига равномерна симетрия. И в двата случая каменните плочи  трябва да бъдат добре измити, а основата добре грундирана, за да не се допуска прах по време на лепенето. Остатъчният циментов разтвор и фугираща смес трябва задължително да се почистят с телена четка навреме (преди и след фугиране), за да не се скрие изумителната прелест на естествения камък.


Варовик Враца създава топла, уютна атмосфера с модерните си неутрални тонове и ненатрапчиво присъствие.

Сигурно сте чували, че врачанският камък е много труден за поддръжка, защото "всичко попива". Това се решава изключително бързо, лесно и ефикасно, чрез импрегниране на повърхностите с качествени препарати за естествен камък. По този начин нито вода, нито замърсявания проникват в камъка и ще му се радвате дълги години без проблем.

Можете да комбинирате с подова настилка от плочки от шлайфан Варовик Враца.

Питайте ни за безплатна мостра или за актуални снимки на наличностите! С радост ще съдействаме.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.