Стъпки от камък за пътека

SKU: 2/125/1 | Цена за 1 брой | VAT incl.
12 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на стъпки от камък за градинска пътека: 2/125/1
Видове размери: Дължините и дебелините са както следва: 
Малки (около 20-35см) 
Големи (около 35-45см) 
Дебелината е 2-4см.
Тегло: 70-90кг/ кв.м
Опаковка: Пале или дървена каса
Макс. брой МАЛКИ стъпки в една каса са около 90-100бр. / Макс. брой от ГОЛЕМИТЕ стъпки в една каса са 60-70бр.
12.00 лв
Стъпки от камък за пътека 1
12 лв
Наличност В наличност
Материал Гнайс
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Макс. тегло на пале 10-15кв.м = 990кг
Повърхност Естествена
Тегло на кв.м 70-80кг/кв.м
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Не е възможно предварително сортиране по цвят или калибър, както и предпочитания на нюанси, шарки или окраски в цветовете на камъка.
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"


Каменните стъпки за външна настилка са идеалното решение за създаване на естествена и очарователна пътека във вашата градина.

Изработваме ги в два размера стъпки - малки и големи: всички със завладяваща визия и внимателна ръчна изработка: оформени на преса в овал или кръг.

Всяка стъпка е с различен диаметър, което придава динамика към градинската пътека. Малките стъпки имат компактен размер и диаметър, подходящ за широк спектър от декоративни и функционални приложения. Големите стъпки се отличават с по-широк диаметър, което ги прави подходящи за всички видове пътеки и приложения с диаметър над 35см.

Пътеката от каменни плочи, оформени на стъпки, предоставя следните предимства:

 1. Естетическа атрактивност: Каменните стъпки очароват с естествената си ръчна изработка. Тяхната текстура и цветове се съчетават перфектно с околната среда и придават на градината ви уникален и природен вид.
 2. Устойчивост: Каменните стъпки са изработени от издръжлив материал – камък гнайс, който издържа на външни влияния и промени във времето. Те са устойчиви на натоварване и не се разрушават лесно, осигурявайки дълготрайна и здрава пътека във вашата градина.
 3. Практичност и функционалност: Пътеката от каменни стъпки предоставя стабилна и безопасна повърхност за движение. Тя е идеална за преодоляване на неравности на терена, избягване на кал, камъни или други препятствия. Каменните стъпки също така могат да служат като ориентир в градината за изключителен ландшафтен дизайн, позволявайки ви да се насладите на разнообразието от растения и акценти.
 4. Лесна поддръжка: Каменните стъпки изискват минимална поддръжка. Те се почистват лесно от прах, мъх или други замърсявания с помощта на вода и четка. Камъкът също така е устойчив на влиянието на вода и не задържа влага, което ги прави устойчиви на образуването на плесен или мъх, особено когато са импрегнирани с правилните препарати.
 5. Екологичност: Каменните стъпки са екологичен и предпочитан материал за градинска настилка. Те са естествен продукт, който не причинява никакво замърсяване или неблагоприятни ефекти върху околната среда.

Създаването на пътека от каменни плочи, оформени в стъпки не само придава красота и функционалност на вашата градина, но също така предоставя удоволствие и усещане за хармония с природата. 


Как се полагат стъпки  за градинска пътека?

 • За да положите тези каменни стъпки, трябва да изберете подходящото място. Първоначално е добре да поставете големите стъпки на желаното място „на сухо“, като съобразите нужното разстояние между тях. След това поставете малките стъпки, които да свържат големите стъпки и да придадат естестична структура на пътеката.
 • Първо трябва да подготвите земята, където ще бъдат поставени стъпките. Уверете се, че повърхността е изравнена.
 • Определете си точното разстояние между стъпките и маркирайте местата им върху земята.
 • Използвайте лопата или друг подходящ инструмент, за да изкопаете съответните вдлъбнатини на маркираните места. Дълбочината им трябва да бъде достатъчна, за да поберат стъпките по дължина и ширина, както и подложката им от фин пясък.
 • Поставете тънък слой пясък в дъното на издълбаните дупки, за да създадете подложка. Това ще помогне за стабилността и подравняването на стъпките.
 • Поставете първата стъпка в първата вдлъбнатина, като я наместите върху подложката от пясък. Уверете се, че е правилно насочена и че е на равнина с повърхността на земята. Подравнете стъпката, като натискате и леко движите напред-назад.
 • Когато първата стъпка е правилно поставена, използвайте нивелир, за да се уверите, че е хоризонтална и след това на една равнина със съседните стъпки. Ако е необходимо, добавете допълнителен пясък, за да изравните.
 • Продължете със същия процес за поставяне на следващите стъпки. Следвайте маркировката и поддържайте сравнително еднакво разстояние между стъпките. Постепенно попълнете дупките и подравнявайте стъпките, създавайки красива пътека със собствените си ръце. :)
 • Когато всички стъпки са поставени на място, проверете цялата пътека за естетичност и стабилност. Уверете се, че няма никакви неравности във височината или хоризонталността на стъпките. Ако забележите някакви проблеми, коригирайте ги, преди да продължите напред.
 • След като стъпките са здраво закрепени и изравнени, почистете излишните материали, като пясък, от повърхността на стъпките и от пътеката. Използвайте метла или четка, за да премахнете всички следи от строителни материали.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.