Малко барбекю Стенари

SKU: 1/1/148: Цена с ДДС за 1 брой | VAT incl.
1148 лв
(0 Отзиви)
Добави в любими
Продуктов номер на външна камина Малко барбекю Стенари: 1/1/148
Видове размери: вис.: 215см/ шир.: 100см / дълб.: 60см
Размерите на горивната камера са: шир.: 67см/ дълб.: 42см
Тегло: 740кг
Опаковка: 1бр. Малко барбекю Стенари е с опаковка 1 европалет с размери 120/80см и височина 130см.
Цена:  1148 лв. с ДДС за 1бр.
1148.00 лв
Малко барбекю Стенари 1
1148 лв
Наличност Със срок на производство
Материал Гнайс
Цена/ Мерна единица Цена за 1 брой
Серия облицовка Стенари
Размери на барбекютата 100/60/215см
Размери на горивната камера (шир./дълб.) 67/42см
Опаковка Палет | Kаса | Дървена скара
Повърхност Естествена
Естествен камък Пясъчнозлатист
Единично тегло 740кг
Цена на транспорт до адрес в България 89лв. за 1 европалет до 750кг + опц. 2% такса "Наложен платеж"
ВАЖНО: Характер и специфики на естествения камък Възможни са отклонения и вариации в цветовете и текстурата на каменните плочи (резултат от природния произход и формиране на камъка).
Продуктите ни са ръчна майсторска изработка, направени от хора (каменари - занаятчии).
Препоръчително лепило за монтаж Сиво полимерно лепило ФЛЕКСИ (за силиконов пистолет)
Черно термоустойчиво лепило КАЛОФЕР (за силиконов пистолет)
Защита, задължително импрегниране и поддръжка (Импрегнатор на британския производител LTP) За защита срещу попиване на вода: Универсален импрегнатор за камък (LTP или АКЕМИ)
За защита срещу попиване на вода и мазнини: Импрегнатор за камък Матстоун H2O
За защита и подсилване на цвета: Импрегнатор "Мокър ефект"

ИЗБОР ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИСКАТ ДА СЕ ОТЛИЧАТ


Пясъчнозлатистите стенари са вечна класика при каменните облицовки и предпочитан продукт на нашите клиенти от богатия ни асортимент.

Съвременният прочит на традиционното строителство залага на този красив камък за постигане на уникални огради или стенни облицовки, а ние допълваме асортимента с барбекю, облицовано с този прекрасен камък.

Дух на антична зидария и стил, който със сигурност се забелязва.


Важно е да знаете, че малкото барбекю Стенари е:


  • градинска камина за печене на скара на жар или на шиш/ чеверме на пилета, агнешко бутче или шашлъци с месо и зеленчуци;
  • с горивна камера от огенеупорни тухли, слепени с термоустойчиво лепило;
  • за външна употреба навън и на открито;
  • с армирани панели от стоманобетон и облицовани с естествен камък Стенари (кокалчета Пясъчнозлатист камък) /ръчна майсторска изработка/;
  • с панели, подредени върху евро палет за лесен транспорт;
  • с възможност за удължаване на комина с добавяне на ВЪЗДУХОВОДИ с облицовка Стенари;
  • с възможност за употреба на различни АКСЕСОАРИ ЗА БАРБЕКЮ;
  • с подробна Инструкция за монтаж.

 


Практична употреба и бърз монтаж:

 

Каменното барбекю се използва за приготвяне на вкусни и здравословни храни на скара / грил. Огнището се зарежда със сухи съчки и дървени въглища. При запалването трябва да се избягва рязка промяна на температурата в горивната камера, чрез употреба на горелки и нефтени продукти. Върху образуваната жар се поставя скара и след нагорещяването ѝ се подреждат подготвените продукти. По време на печене не е препоръчително угасване на огъня (обилно) с вода, а само с пръсване.

Не е препоръчително барбекюто да се използва като печка/ камина за отопление, както и да се пали в горивната камера продължителен и силен огън с много дърва.

 

Приблизителното време за монтаж от 2-3 начинаещи е 2 – 3 часа. Това е възможно благодарение на модулната конструкция на изделието и подробната инструкция за монтаж, която е необходимо да се следва стриктно.

 

Важно условие да монтирате правилно и лесно вашето барбекю е площадката. Тя трябва да бъде стабилна, добре подравнена и нивелирана. Елементите на барбекюто се надграждат по номерацията от инструкцията за монтаж и се слепват с циментово лепило клас С2.  Необходимото количество лепило за този модел е 10 кг. Отделните части трябва да бъдат обилно намокрени с вода преди нанасянето му, за да се получи добро слепване. Нивелирайте на всеки етап по хоризонтала и вертикала. Накрая фугирайте и почистете. След изсъхване на лепилото (от 12 до 24 часа според сезона) вашето барбекю е готово за употреба.

 


Нашите практични съвети:

 

Практична идея е да поръчате тротоарни плочки заедно с избраното градинско изделие и по този начин да решите въпроса с нивелираната площадка елегантно, без загуба на време и в удачна комбинация.

Уникалното барбекю с облицовка Стенари ще има достоен партньор в градината, ако цветята са в кашпи Стенари. Разнообразието от размери ще отговори на очакванията и на най-мащабните проекти за озеленяване на двора, а атмосферата от изделия с подобна облицовка ще бъде качествено отличима и ще радва поколения наред.


Като всяко красиво нещо и като всеки естествен материал, камъкът се нуждае от подходяща грижа и поддръжка.

Ние препоръчваме: винаги импрегнирайте каменните повърхности с правилните препарати за естествен камък!

Независимо от вида камък и местоположението, еднократното намазване с импрегнант, ще ви спести излишни вълнения и ще услесни в пъти поддръжката.

Всяко нещо се нуждае от грижи. Използвайте супер качествените немски препарати на АКЕМИ, с които работим и препоръчваме от години.

Намазаната импрегнирана повърхност не позволява на вода и замърсявания да попиват.

Защитата с импрегнатор осигурява устойчивост срещу разрушителните цикли на замръзване-размразяване при външни условия. Водата просто не попива, когато каменната повърхност е импрегнирана, а стои на капки.